Philly Sour - Černý rybíz 11°
lahvové / čepované:
z čepu "no name": v obyčejné restauraci (Degustace není možná)
z čepu "v ráji pivaře": v místě se silnou pivní kulturou (specializované restaurace,
síť značkových restaurací, pivní studia a kluby, speciální akce, např. pivní festy, degustace...)
z čepu "pod komínem": jen v místě, kde se pivo vaří (vč. pivovarské restaurace)
komentář:
maximálně 1000 znaků
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Pivovar:
BOS Pivovar Boskovice
Slad:
ječný
Kvašení:
svrchní
Druh:
světlé
Skupina:
plné
Alkohol:
4,6% vol.
Stupňovitost/EPM:
11°
Zadal:
Sagara
"Philly sour je zástupcem kyselých, svrchně kvašených piv. Použitý speciální druh kvasinek Lachancea v první fázi fermentace vytváří kyselinu mléčnou a až poté alkohol. To se senzoricky projevuje ve svěží kyselosti, která je vhodně doplněna přídavkem černého rybízu v průběhu hlavního kvašení."
sdílej s přáteli na: