Hradská restaurace leží v obci Viničné Šumice na Šlapanicku nedaleko Brna. V únoru 2015 zde byl nově otevřený Šumický pivovar, který nabízí své pivo Vildenberg.
S budováním Šumického pivovaru se začalo na sklonku roku 2013. Zednické a bourací práce trvaly přibližně do poloviny loňského roku. Během těchto prací bylo upraveno přízemí Hradské restaurace, kde je nyní ležácký sklep. Následovala instalace a montáž nerezové technologie firmou Strojtep (Chotěboř) včetně vyvíječe páry, který slouží k ohřevu. Varna má objem 5 hl a tři otevřené spilky pojmou po 10ti hl mladiny. Pivo následně leží přibližně ve dvoustupňové teplotě v sedmi ležáckých tancích o jednotlivé kapacitě 10 hl. Proces výroby piva trvá přibližně 4–8 týdnů dle jeho stupňovitosti. Z ležáckých tanků je pivo přetaženo do přetlačných tanků, odkud jde přímo na výčep do Hradské restaurace, nebo se suduje do KEG sudů (15, 30 a 50 l). Pivo se také lahvuje do PET láhví 1,5 l. Výstav piva Vildenberg místní plánují zhruba pět až šest stovek hektolitrů.
Šumický pivovar vaří pivo Vildenberg dle vlastních receptur tradičním způsobem, převážně z moravských a českých surovin – slad z tradiční humnové sladovny Záhlinice a Žatecký chmel. V nabídce pivovaru ve Vinických Šumicích můžete už nyní ochutnat světlé výčepní pivo Vildenberg 10°, světlý ležák Vildenberg 12° a speciál, který se bude příležitostně měnit. Nyní je v nabídce jantarový medový speciál, ale už se plánuje velikonoční speciál, nebo jarní svrchně kvašený.
Z ležáckých tanků jsou nabízena piva nefiltrovaná a nepasterovaná, díky čemuž si zachovají svou plnou chuť, vitamíny, minerální látky a živé kultury. Název piva Vildenberg vzešel z ankety, ve které se na jeho názvu shodlo téměř 80% hlasujících.
První pivo teklo už v prosinci loňského roku, ke slavnostnímu otevření Šumického pivovaru došlo teprve nedávno – během letošního února.