Gambrinus již podruhé oživuje mrtvé pivo

Část produkce výčepní desítky (Gambrinus Originál 10°) se přestane pasterovat.

nepasterované pivo Gambrinus
 
 

Nejprodávanější desítka už má u nás pravděpodobně to nejlepší za sebou. Na odběru a odezvě spotřebitelů si to přiznali již i v pivovaru Gambrinus pod vedením Plzeňského Prazdroje. Toto pivo, které má sedminový podíl na českém trhu, je již několik let řadou pivařů kritizováno jako „europivo“. Gambrinus takovou kritiku odmítá jako neopodstatněnou. „Oživení“ piva, bez použití pasterizace má jít vstříc právě těmto kritikům.

Plzeňský Prazdroj se nechal inspirovat úspěchem menších pivovarů s pivy, která nejsou teplotně upravována kvůli delší trvanlivosti. Mají pak přirozenější chuť, protože nejsou zabitá pasterizací.

"Cítíme, že po takovém pivu je poptávka a je to trend posledních let," tvrdí vrchní sládek Gambrinusu Pavel Zítek. Podle něj jsou reakce pivařů zatím velmi pozitivní.

Nesporný je fakt, že se již desítka jistou dobu čepuje v nepasterované podobě, bez výrazné propagace pivovaru. Nějakou dobu však trvalo, než se na číslech spotřeby ukázala varianta „živého“ piva jako přijatelnější volba pro spotřebitele. Desítka v lahvích bude stále pasterovaná.

Na závěr nutno podotknout, že stejně jako nepasterované výčepní se již nějakou dobu čepuje i Nefiltrovaný ležák. Jak si u konzumentů povedou jednotlivá piva Gambrinus v různých podobách, se časem ukáže i v hodnocení oblíbenosti.

Diskuze

Nově na BeerWeb 
hodnocení: podnik
Kurnik Šopa Hospoda
Na 8 pípách se točí piva z různých středních a malých pivovarů.
nový podnik: pivnice
hodnocení: pivo
Medák 13°
Výrazná medová chuť. Určitě nebude chutnat každému.
hodnocení: pivo
Blatský Stout 17°
Dobrý stout, ochutnaný 17.1.2020 s panem sládkem z tanku.
hodnocení: podnik
restaurace Kyjovský pivovar
Ochutnáno: 6 druhů piv (2020)
hodnocení: podnik
Restaurace Morava, Frýdek-Místek
Ochutnáno: 8 druhů piv (3 x návštěva)(2016)(2019)(2020)
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Pivovar CHORS, Černotín
Lipník, nebo jak jsme tomu říkali Chlípník, jsem koštoval pr ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Keprník 12°
Chutí ujde. Hodnocení 7/10
komentář: pivo
anonym
Rebel Tudor 11°
Toto pivo nekupovat nic v něm není dobrý nealko
recenze: pivo
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
Bohatá, rychle opadající pěna sytě zlatého, čirého nealka. N ...
novinka
Rok 2019 byl ve sklizni chmele nadprůměrný
Dobrá zpráva pro pivovarský průmysl
komentář: pivovar
Pivovar Ovipistán, Ledce
Většina technologie ( z Číny ) je již na místě.
komentář: články
anonym
Dokončuje se: Pivovar Bezděkov
Často jsem projížděl hladovy okolo restaurace, ale protože v ...