Gambrinus již podruhé oživuje mrtvé pivo

Část produkce výčepní desítky (Gambrinus Originál 10°) se přestane pasterovat.

nepasterované pivo Gambrinus
  google ikona
 

Nejprodávanější desítka už má u nás pravděpodobně to nejlepší za sebou. Na odběru a odezvě spotřebitelů si to přiznali již i v pivovaru Gambrinus pod vedením Plzeňského Prazdroje. Toto pivo, které má sedminový podíl na českém trhu, je již několik let řadou pivařů kritizováno jako „europivo“. Gambrinus takovou kritiku odmítá jako neopodstatněnou. „Oživení“ piva, bez použití pasterizace má jít vstříc právě těmto kritikům.

Plzeňský Prazdroj se nechal inspirovat úspěchem menších pivovarů s pivy, která nejsou teplotně upravována kvůli delší trvanlivosti. Mají pak přirozenější chuť, protože nejsou zabitá pasterizací.

"Cítíme, že po takovém pivu je poptávka a je to trend posledních let," tvrdí vrchní sládek Gambrinusu Pavel Zítek. Podle něj jsou reakce pivařů zatím velmi pozitivní.

Nesporný je fakt, že se již desítka jistou dobu čepuje v nepasterované podobě, bez výrazné propagace pivovaru. Nějakou dobu však trvalo, než se na číslech spotřeby ukázala varianta „živého“ piva jako přijatelnější volba pro spotřebitele. Desítka v lahvích bude stále pasterovaná.

Na závěr nutno podotknout, že stejně jako nepasterované výčepní se již nějakou dobu čepuje i Nefiltrovaný ležák. Jak si u konzumentů povedou jednotlivá piva Gambrinus v různých podobách, se časem ukáže i v hodnocení oblíbenosti.

Diskuze

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Dobrušská jarní pšenka 12%
Takový pšeničný zakalený průměr. Už jsem pil lepší.
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Šenov
Velice dobře pitelný, asi nejlepší nakuřované pivo, jaké jse ...
novinka
Nová vyhláška o značení piva
Jak se bude pivo označovat dle nové vyhlášky? Co se změní? J ...
novinka
Výsledky degustací Jarní ceny českých sládků 2019
Výsledky degustací XIII. ročníku Jarní ceny českých sládků z ...
hodnocení: podnik
Restaurace Pastička
Milá a ochotná obsluha, jídlo i pití zcela v pořádku. Jediná vada - nutno rezervovat velice dopředu.
recenze: pivo
Ruthard 11°
Na Ruthardovi - i když lahvovém - jsem si opravdu pochutnal. ...
recenze: pivo
Sklář 8°
Toto pivo mi připomnělo dobu, kdy v ČKD Praha byla osmička t ...
recenze: pivo
Česká Moucha 11°
K jídlu se hodí, barva dobrá, chuťově průměr. Ale nijak neurazí, dá se pít.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
Moucha, Praha
Opraveno, děkujeme!
komentář: pivovar
anonym
Moucha, Praha
Zdravím, asi by to chtělo opravit polohu - na mapě je stále Lidická ......... :-(
hodnocení: podnik
restaurace Jihoměstský pivovar, Praha
Bohužel otvíračka v Praze od 17 - pro přespolní to teda není.
novinka
Rok 2019 plný hektolitry piva a zábavy
Pivní kalendář na rok 2019 doplněn akcemi, slavnostmi piva a ...
nový podnik: pivotéka
hodnocení: podnik
Restaurace Morava, Frýdek-Místek
Podnik uprostred sídliska v Místku, prostrediu sa nedá nič v ...
komentář: pivo
anonym
Kozel Mistrův ležák 12°
Chuť, barva, plnost, pěna - vše na 100% Za mne naprosto nej ...
komentář: pivo
anonym
President 12°
V Ovipistánu je President se "s".