Gambrinus již podruhé oživuje mrtvé pivo

Část produkce výčepní desítky (Gambrinus Originál 10°) se přestane pasterovat.

nepasterované pivo Gambrinus
 
 

Nejprodávanější desítka už má u nás pravděpodobně to nejlepší za sebou. Na odběru a odezvě spotřebitelů si to přiznali již i v pivovaru Gambrinus pod vedením Plzeňského Prazdroje. Toto pivo, které má sedminový podíl na českém trhu, je již několik let řadou pivařů kritizováno jako „europivo“. Gambrinus takovou kritiku odmítá jako neopodstatněnou. „Oživení“ piva, bez použití pasterizace má jít vstříc právě těmto kritikům.

Plzeňský Prazdroj se nechal inspirovat úspěchem menších pivovarů s pivy, která nejsou teplotně upravována kvůli delší trvanlivosti. Mají pak přirozenější chuť, protože nejsou zabitá pasterizací.

"Cítíme, že po takovém pivu je poptávka a je to trend posledních let," tvrdí vrchní sládek Gambrinusu Pavel Zítek. Podle něj jsou reakce pivařů zatím velmi pozitivní.

Nesporný je fakt, že se již desítka jistou dobu čepuje v nepasterované podobě, bez výrazné propagace pivovaru. Nějakou dobu však trvalo, než se na číslech spotřeby ukázala varianta „živého“ piva jako přijatelnější volba pro spotřebitele. Desítka v lahvích bude stále pasterovaná.

Na závěr nutno podotknout, že stejně jako nepasterované výčepní se již nějakou dobu čepuje i Nefiltrovaný ležák. Jak si u konzumentů povedou jednotlivá piva Gambrinus v různých podobách, se časem ukáže i v hodnocení oblíbenosti.

Diskuze

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Velický Letní Pale Ale Sabro 10°
Letní, fantastický pitelný Summer Ale se Sabrem, ochutnáno 2.6.2021.
hodnocení: pivo
Černá Mamba 12°
Vařit slabý stout je pro mě zbytečnost, od stoutu chci troch ...
hodnocení: pivo
Mata Hari 10°
Trochu meruněk, ale žádný zázrak, ochutnáno 1.6.2021.
komentář: pivovar
anonym
Svatojakubský pivovar, Hluboké
Do pivovaru chodíme s manželem už několik let na pivko, hlav ...
hodnocení: podnik
Pivovarský klub Zámecký pivovar Frýdlant
Velký výběr velice pitelných a rozmanitých piv od kyseláčů p ...
recenze: pivo
Pastry kyseláč 15° (malina+rybíz+vanilka)
Výborný kyseláč, není přespříliš kyselý, pitelnost skvělá, a ...
komentář: pivo
anonym
Lothar 12°
......... skvělé, lepší než Plzeň ????????????????????????????????????????????????????⛽️????
hodnocení: podnik
Restaurace Skála, Hradiště nad Jizerou
Ochutnáno: 4 druhy piva (2021)
hodnocení: podnik
Restaurace Aero, Ostrava
Ochutnáno: 13 druhů piv, 4x návštěva (2018)(2019)(2020)(2021)
recenze: pivo
Kvasar 13°
Kvasar se z názvu vytratil na úkor Medové 13. Jinak ale našt ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Steiger 11° Tmavý
Výborné černé pivo, kupuji každý rok točené v lázních Velký Meder ????
recenze: pivo
Agent Mílijus Summer Ale 9°
Velmi dobré mangové osvěžení. Vyvážená hořkost, plnost na 9° patřičná.
komentář: pivo
Hanácká pšenica 13°
V pivovaru hovoří o pšenici jako o spodně kvašené, což může zdůvodnit podivnou chuť.
nový podnik: restaurace