Gambrinus již podruhé oživuje mrtvé pivo

Část produkce výčepní desítky (Gambrinus Originál 10°) se přestane pasterovat.

nepasterované pivo Gambrinus
  google ikona
 

Nejprodávanější desítka už má u nás pravděpodobně to nejlepší za sebou. Na odběru a odezvě spotřebitelů si to přiznali již i v pivovaru Gambrinus pod vedením Plzeňského Prazdroje. Toto pivo, které má sedminový podíl na českém trhu, je již několik let řadou pivařů kritizováno jako „europivo“. Gambrinus takovou kritiku odmítá jako neopodstatněnou. „Oživení“ piva, bez použití pasterizace má jít vstříc právě těmto kritikům.

Plzeňský Prazdroj se nechal inspirovat úspěchem menších pivovarů s pivy, která nejsou teplotně upravována kvůli delší trvanlivosti. Mají pak přirozenější chuť, protože nejsou zabitá pasterizací.

"Cítíme, že po takovém pivu je poptávka a je to trend posledních let," tvrdí vrchní sládek Gambrinusu Pavel Zítek. Podle něj jsou reakce pivařů zatím velmi pozitivní.

Nesporný je fakt, že se již desítka jistou dobu čepuje v nepasterované podobě, bez výrazné propagace pivovaru. Nějakou dobu však trvalo, než se na číslech spotřeby ukázala varianta „živého“ piva jako přijatelnější volba pro spotřebitele. Desítka v lahvích bude stále pasterovaná.

Na závěr nutno podotknout, že stejně jako nepasterované výčepní se již nějakou dobu čepuje i Nefiltrovaný ležák. Jak si u konzumentů povedou jednotlivá piva Gambrinus v různých podobách, se časem ukáže i v hodnocení oblíbenosti.

Diskuze

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
nové pivo
nový pivovar
nový pivovar
hodnocení: podnik
Hospoda U Sudu, Jihlava
Na to, že to byl můj 400. navštívený pivovar, tak nic moc. Prostředí nic moc a pivo mizerné...
hodnocení: podnik
Restaurace U Šumavy
Prostředí není nijak honosné, někomu se líbit nemusí, ale mě ...
hodnocení: podnik
Pivovarský Hostinec Heřman, Vladislav
Celkem hezká pivovarská hospůdka, slečna to sice čepuje na etapy, ale pít se to dá.
komentář: pivovar
anonym
U Tří růží, Praha
Souhlasím s tím, že čepovaná pivka by mohla být chlazenější, ...
komentář: pivo
anonym
Libáňský Dukát 12°
Libášký dukát jsem dostal v sobotu odpoledne,jednu třetinu j ...
komentář: pivovar
U Přeška, Přeštice
Po ochutnání většiny produkce pivovaru mohu tvrdit, že piva ...
recenze: pivo
Moritz 10°
Docela dobrá desítka, zakalená, celkem dost chmelová, možná ...
nový podnik: restaurace
recenze: pivo
Marlene IPA 15°
Na IPA je pivo tmavé - bronz. Rozhodně není Pale. Pěna je ne ...
recenze: pivo
Kilián světlý ležák 12°
Sytá mírně naoranžovělá opálová barva. Pěna z PET nelze hodn ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
BuQičák
Řeknu to asi tak, pokud bych měl známkovat jak ve škole, tak ...
komentář: pivovar
anonym
Berko, Bernartice
Pá-So 18-22
novinka
Akciový pivovar Dalešice překročí 10 000 hl
V roce 2018 plánuje pivovar Dalešice výstav okolo 12 tisíc h ...
komentář: pivo
Plzeňská dvanáctka 12° ALE
Tož to se musíte zeptat pana Zykmunda proč svůj svrchně kvaš ...
novinka
Výlet za pivem: Krkonošká pivní stezka 2018
Nejhezčí partie Krkonoš a výborné pivo k tomu. To jsou lákad ...