Gambrinus již podruhé oživuje mrtvé pivo

Část produkce výčepní desítky (Gambrinus Originál 10°) se přestane pasterovat.

nepasterované pivo Gambrinus
  google ikona
 

Nejprodávanější desítka už má u nás pravděpodobně to nejlepší za sebou. Na odběru a odezvě spotřebitelů si to přiznali již i v pivovaru Gambrinus pod vedením Plzeňského Prazdroje. Toto pivo, které má sedminový podíl na českém trhu, je již několik let řadou pivařů kritizováno jako „europivo“. Gambrinus takovou kritiku odmítá jako neopodstatněnou. „Oživení“ piva, bez použití pasterizace má jít vstříc právě těmto kritikům.

Plzeňský Prazdroj se nechal inspirovat úspěchem menších pivovarů s pivy, která nejsou teplotně upravována kvůli delší trvanlivosti. Mají pak přirozenější chuť, protože nejsou zabitá pasterizací.

"Cítíme, že po takovém pivu je poptávka a je to trend posledních let," tvrdí vrchní sládek Gambrinusu Pavel Zítek. Podle něj jsou reakce pivařů zatím velmi pozitivní.

Nesporný je fakt, že se již desítka jistou dobu čepuje v nepasterované podobě, bez výrazné propagace pivovaru. Nějakou dobu však trvalo, než se na číslech spotřeby ukázala varianta „živého“ piva jako přijatelnější volba pro spotřebitele. Desítka v lahvích bude stále pasterovaná.

Na závěr nutno podotknout, že stejně jako nepasterované výčepní se již nějakou dobu čepuje i Nefiltrovaný ležák. Jak si u konzumentů povedou jednotlivá piva Gambrinus v různých podobách, se časem ukáže i v hodnocení oblíbenosti.

Diskuze

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Zywiec APA 12,5°
Že bude tak dobré jsem nečekal po ochutnání jejich IPI která byla mdlé chuti...
hodnocení: pivo
Kobyla 15°
Škoda , že ho nevaří stále , ale jen sezónně , všechny chutě jsou akorát...
hodnocení: pivo
komentář: pivo
Cobolis IPA 16°
Chápu, že si nějaký pivovar občas vypomůže pivem z jiného pi ...
nové pivo
hodnocení: podnik
hospoda pivovaru Neratov, Bartošovice
Na uplne periferii Orlickych hor prijemna hospudka. Kuchyn jsme nestihli byla do 20:00
komentář: pivo
anonym
De Helder
dobré pivo
hodnocení: podnik
Pivovar Kronl
Zatím začínající pivovarská hospoda pivovaru Kronl, která by ...
nový podnik: pivnice
recenze: pivo
Muflon New England IPA
Opravdu velice silná vůně skoro dřevitého charakteru. Hořkos ...
komentář: pivovar
anonym
Šafář, Čepice
Omlouvám se podpis Pepa
komentář: pivovar
anonym
Šafář, Čepice
Byl jsem viděl jsem ochutnal jsem vynikající pivo příjemn ...
hodnocení: podnik
Pivovar Mlýn
Velmi hezké prostředí, milí lidé, dobré pivo, co chtít víc? Snad jen aby sem lépe jezdil autobus...
nový podnik: restaurace
novinka
Spor o značku Duck & Dog
Pes a kachna jsou značka piva od roku 2016. Od letošního jar ...
recenze: pivo
Zlínský švec světlý ležák 12°
Vcelku dobrý ležák slabé sladové vůně, sladké chuti, méně nasycený, jinak nikterak výjimečný.
recenze: pivo
Zlínský švec světlé výčepní 10°
Ničím zajímavá desítka, bez zápachu, v chuti jakési jablečné rušivé elementy.
nový podnik: pivnice
nový pivovar
novinka
Pozvánka na Český pivní festival 2018
Od 10. do 26. května Český pivní festival na Letné pohostí a ...
novinka
Pivo z roku 1560 znovu navařeno v Praze
Pivovarník František Richter navařil třináctistupňový spec ...
komentář: pivo
anonym
Radegast Temně Hořký 12°
Zdravim, ví nekdo kolik procent alkoholu mel Radegast 12 v r ...