RIP 16°

7,0/10
6 hodnocení
6 komentářů
přihlaš se a hodnoť  
 
 
jsem v:
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Statistiky, grafy 
vzhled
7,0
70%
pitelnost
7,5
75%
vůně
6,5
65%
chuť
7,5
75%
celkový dojem
6,5
65%
pivo RIP 16°
Pivovar: Panaczech, Praha
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: polotmavé
Skupina: silné
Pivní styl: Amber/ Red Lager
Alkohol: 6,7% vol.
Stupňovitost/EPM: 16°
Zadal: Vavřík Ag
Pivo vařené v pivovaru Panaczech - Praha
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

4,0
22. 11. 2023
lahvové
Nedobré, ochutnáno 14.11.2023.
7,0
2. 7. 2023
lahvové
Hutné, jantarové a poměrně silné. Dobře pitelné.
7,4
5. 4. 2022
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 8, vůně: 7, chuť: 8, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Prague Beer Fest - Praha (2022)
8,0
30. 7. 2021
lahvové
Opravdu výborný "vysokostupeň". Sladově karamelovou chuť (z barvy piva máte pocit, že přesně takhle má chutnat) stíhá poměrně silná chuť chmelová (přestože s dalšími vypitými sklenkami v krátké době lehce slábne). Pěnivost střední, říz střední, možná lehce vyšší. Zakoupeno v 1,5L plast. lahvi přímo u výrobce.
6,5
25. 5. 2021
lahvové
vzhled 7
barva +, průzračnost: kalná, pěna: bohatá
pitelnost 7
nasycenost: silná, plnost: střední
vůně 6
intenzita -, vyváženost +/-
chuť 7
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: jemná, doznívání: dlouhé
celkový dojem 6
Barva piva je hnědá, tmavě jantarová. Pivo kalné. Pěna nahnědlá, středně vysoká a řídká. Rychle opadne. Vůně je méně intenzivní a je karamelová a chmelová. Po mírném ohřátí piva více převládá ta chmelová. Začátek doušku je sladký, slabě pražený a karamelový. Asi v polovině doušku se přidává jemná slabá chmelová hořkost. Po mírném ohřátí piva se více projevuje i sladkost. Ale roste i ta chmelová hořkost. Doznívání je dlouhé. Sladká karamelová chuť s trochou chmelové hořkosti je v ústech cítit dlouho po napití. Plnost odpovídající, možná trochu prázdnější. Říz vyšší. Pitelnost hodně dobrá. Celkový dojem: lepší průměr
6,0
24. 4. 2020
čep "pod komínem"
Hutný, silný, hodně zakalený ležák měděné barvy a sladové chuti, ochutnáno 22.4.2020.

Diskuze